Advocaat Den Haag

Ben je op zoek naar een advocaat in Den Haag? Je bent in ieder geval in de juiste stad aan het kijken, hier bevinden zich bijna 20 verschillende advocatenkantoren. Een van deze advocaten is een pro deo advocaat. Dit wil zeggen dat wanneer jij een laag of helemaal geen inkomen hebt de kosten (bijna) volledig vergoed worden door de overheid.

Doordat onze regering en het parlement in Den Haag is gevestigd is dit een zeer belangrijke stad. Naast deze twee belangrijke partijen zijn alle ambassades en ministeries in de stad gevestigd. Ook is Den Haag een stad met vele gevestigde rechtscolleges (bijvoorbeeld het Internationaal Gerechtshof). De stad bestaat uit acht stadsdelen. Denk aan Laak, Escamp (deel met de meeste inwoners) en natuurlijk het Centrum. De stadsdelen hebben allemaal hun eigen karakterestieke eigenschappen. De stationsbuurt en schilderswijk hebben bijvoorbeeld een grote cultuurdiversiteit met midden in de wijk de Haagse markt.

De advocaten in Den Haag zijn zeer goed verspreid door de verschillende stadsdelen. In Scheveningen zijn drie Den Haagse advocatenkantoren te vinden. De meesten zijn echter vertegenwoordigd in Laak en het Centrum. Daarnaast zijn nog enkele kantoren te vinden in Leidschenveen-Ypenburg.

Maar hoe werkt een advocaat nou eigenlijk en wat is zijn/haar precieze functie? Een advocaat is een door de wet beschermd persoon. Deze kan jou bijstaan in een strafzaak. Hierbij is een belangrijk punt dat de advocaat altijd één (of meerdere partijen met identiek belang) vertegenwoordigt. Anders dan een notaris, deze is onpartijdig en kan voor twee partijen hun belangen behartigen. Zo kan een advocaat dus nooit twee partijen behandelen die andere interesses hebben betreffende een dezelfde zaak.

Het uurtarief voor een advocaat loopt erg uiteen, van €175,- tot €500, het ligt allemaal aan het soort dossier of zaak dat jij naar voren wilt brengen. Ook verschilt het bedrag vaak mocht je geholpen willen worden door een senior partner of juist een net afgestudeerde advocaat. Heb je in Den Haag een advocaat nodig, verricht dan genoeg vooronderzoek.

Een advocaat uit bijvoorbeeld Den Haag kan ook pro deo te werk gaan. Dit wil zeggen dat hij/zij zijn gemaakte kosten plus uurtarief vergoed krijgt door onze regering. Dit is alleen mogelijk wanneer jij als klant over te weinig middelen beschikt een advocaat in de hand te nemen maar als inwoner toch recht heeft op een eerlijke behandeling.

Enkele interessante feitjes over advocaten:
– Het grootste advocatenkantoor ter wereld is Baker & Mckenzie uit Amerika en heeft vestigingen over de hele globe. Zo zit een kantoor in Antwerpen maar ook in Amsterdam.
– De beste rechtenopleiding kan je vinden op Harvard. Zoek je het iets minder ver van huis? De 11e beste opleiding is te vinden in Londen (Univesity College)
– Veel advocaten in zeer gerespecteerde firma’s maken werkwerken van 60 tot 80 uur. Zeg je sociale leven maar gedag.
– De kosten voor jouw studieboeken voor rechten zijn zeer hoog. Vaak worden ook alleen de beste studenten (top 5-10% van de klas) geaccepteerd, dit is met een reden, velen van de ‘slimste’ voelen zich tijdens de studie alsof ze continu achter de feiten aanlopen en maar de helft van de stof begrijpen.