Advocaat Breda

Er zijn veel advocatenkantoren in Breda. Met bijna 25 stuks heb jij in deze stad genoeg keuze. Een bekende advocaat in Breda is bijvoorbeeld Singel Advocaten. Dit is een kantoor waar jij voor strafrechtzaken terecht kan. Daarnaast vind je in het zuiden onder andere Lodge Advocaten en meer naar het westen toe Hörchner Advocaten.
De advocaten in Breda zijn allemaal op andere vlakken gespecialiseerd. Zo heb je de sectors familierecht, strafrecht maar ook arbeids- en huurrecht. Belangrijk is dus om je goed te oriënteren voordat je op zoek gaat. Ook lopen de tarieven tussen verschillende advocatenkantoren erg uiteen. Denk aan uurprijzen van 100 tot 500 euro. Dit ligt aan verschillende factoren: soort zaak, moeilijkheid van de situatie en of jij geholpen wilt worden door een meer ervaren of juist door een net-afgestudeerde advocaat.

Even een klein stukje informatie over wat een advocaat nou ook al weer toch eigenlijk is. Het belangrijkste element van het beoefenen van recht is dat een advocaat partijdig is. Dit klinkt misschien apart maar dit wil zeggen dat de advocaat of het kantoor niet beide partijen kan behandelen die verschillende belangen hebben bij een zaak. Ook toch weer erg logisch? Denk bijvoorbeeld aan een notaris, dit beroep beoefent juist beide belangen van twee verschillende partijen in een zaak.

Het tarief van een advocaat verschilt heel erg. Kies je voor een advocaat-stagiair betaal je al snel de helft minder. Toch kunnen dit nog bedragen van 175 tot 500 euro per uur zijn. Dit komt door alle bijkomende kosten als rijvergoeding, belastingen, een bedrag voor wanneer de zaak in jouw voordeel wordt besloten etc. etc.

Enkele interessante feitjes over advocaten:
– De beste rechtenopleiding kan je vinden op Harvard. Zoek je het iets minder ver van huis? De 11e beste opleiding is te vinden in Londen (Univesity College)
– Het grootste advocatenkantoor ter wereld is Baker & Mckenzie uit Amerika en heeft vestigingen in vele verschillende landen. Naast in Amerika zijn ook kantoren in Antwerpen en bijvoorbeeld Amsterdam te vinden.
– Denk je een makkelijk leventje te krijgen? Bij zeer grote firma’s maken advocaten werkwerken van 60 tot 80 uur. Zeg daar dus je sociale leven maar gedag.
– De kosten voor jouw studieboeken voor rechten zijn zeer hoog. Vaak worden ook alleen de beste studenten (top 5-10% van de klas) geaccepteerd, dit is met een reden, velen van de ‘slimste’ voelen zich tijdens de studie alsof ze continu achter de feiten aanlopen en maar de helft van de stof begrijpen.
– Na de studie is een advocaat nog niet klaar, om zich verder te specialiseren zijn vele interne stages, cursussen en nog veel meer nodig. Lees hier onder verder voor tips bij een net afgestudeerd rechts-familielid.

Daarnaast geven veel studenten aan wanneer ze zijn afgestudeerd (of zelfs nog bezig zijn) vele mensen, vrienden/familie, vragen om gratis advies. Naast dat dit heel irritant kan zijn omdat het bijvoorbeeld jouw vakgebied niet is of je daar echt nog te onervaren voor bent is studeren duur. Duur qua leermaterialen maar ook alle tijd die je in de studie hebt gestoken. Gratis advies vragen of geven is gewoon geen goed idee, doe dit daarom ook niet!